No result...

Ώρες μαθημάτων

*Οι ώρες των μαθημάτων ορίζονται σε συνεννόηση με τον καθηγητή

 

Πρόγραμμα Μαθημάτων - ΚΡΗΤΗ:

1η ημέρα (Δευτέρα): 18:00-21:00

2η έως 4η και 6η ημέρα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο): 10:00-13:00 και 18:00- 21:00

5η ημέρα (Παρασκευή): 10:00-13:00 [Συναυλία "Μουσική Παρασκευή"]

 

Πρόγραμμα Μαθημάτων - ΡΟΔΟΣ:

1η ημέρα (Τρίτη): 17:00-20:00

2η ημέρα (Τετάρτη): 10:00-13:00 και 17:00-20:00

3η ημέρα (Πέμπτη): 10:00-13:00 και 17:00-20:00

4η ημέρα (Παρασκευή): 10:00-13:00 και 17:00-20:00

5η ημέρα (Σάββατο): 10:00-13:00 και 17:00-20:00

6η ημέρα (Κυριακή) 10:00-13:00 – [Συναυλία "μουσική Κυριακή"]

 

Εγγραφή σε σεμινάριο


Για να δηλώσετε συμμετοχή σε ένα ή περισσότερα σεμινάρια χρειάζεται να συμπληρώσετε την on-line αίτηση εγγραφής που βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας.

Η κράτηση της θέσης σας θα παραμείνει ενεργή για διάστημα 15 ημερών. Στην περίπτωση που στο διάστημα αυτό δεν προβείτε σε κατάθεση μέρους του αντίτιμου του/των σεμιναρίου/ων θα λάβετε ένα e-mail επιβεβαίωσης ενδιαφέροντος. Εφόσον εξακολουθείτε να ενδιαφέρεστε, θα υπάρξει περιθώριο 3 ημερών για την κατάθεση προκαταβολής. Σε αντίθετη περίπτωση η κράτηση σας θα ακυρώνεται. Η διαδικασία αυτή διευκολύνει την ομαλή διεξαγωγή της εγγραφής των σεμιναρίων.

Τώρα μπορείτε να κάνετε κράτηση στο σεμινάριο που επιθυμείτε, με κατάθεση 50€, μόνο

 

Εξόφληση

Η εξόφληση του σεμιναρίου γίνεται με τραπεζική κατάθεση, η οποία χρησιμοποιείται και ως επιβεβαίωση της κρατησης σας.
Ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο θα γίνονται καταθέσεις φαίνεται παρακάτω:

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΑΡΙΘΜ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 300002626199
IBAN: GR5908700980000300002626199
SWIFT/BIC CODE: STPGGRA1
Δικαιούχος του λογαριασμού:
"ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ" ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Εαν θέλετε να καταθέσετε χρήματα σε διαφορετικό νόμισμα από Ευρώ τότε χρησιμοποιείτε τον αντίστοιχο κωδικό BIC/ SWIFT
ΕΛΒΕΤΙΚΑ ΦΡΑΓΚΑ CHF - SWIFT: CRESCHZZ80A
ΚΟΡΩΝΕΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ ΝΟΚ - SWIFT : DNBA NOKK
ΓΙΕΝ ΙΑΠΩΝΙΑΣ JPY - SWIFT: AEIBJPJX
ΚΟΡΩΝΕΣ ΔΑΝΙΑΣ DKK - SWIFT: SYBKDK22
ΛΙΡΕΣ ΑΓΓΛΙΑΣ GBP - SWIFT: DEUTBG2L
ΚΑΝΑΔΕΖΙΚΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ CAD - SWIFT: BNDC CAMM
ΚΟΡΩΝΕΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ SEK - SWIFT: HANDSESS
ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ USD - SWIFT : BKTRUS33
ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ AUD - SWIFT: CTBAAU2S
ΠΡΟΣΟΧΗ!
- Μην ξεχνάτε να αναφέρετε στην κατάθεση σας το ονοματεπώνυμό σας και τον τίτλο του σεμιναρίου.
- Η προμήθεια της τράπεζας ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του σεμιναρίου.
- Φροντίστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα χρήματα για τη διαμονή σας. Στο Χουδέτσι δεν υπάρχει τράπεζα ή ΑΤΜ. Τα κοντινότερα ΑΤΜ βρίσκονται στα Πεζά, στις Αρχάνες και στο Ηράκλειο.

 

Μεταφορά και Διαμονή

Μεταφορά

Σεμινάρια Ρόδου:

1. Με λεωφορεία που παραλαμβάνουν τους επιβάτες μέσα από το αεροδρόμιο. Δρομολόγια πραγματοποιούνται ανά ημίωρο.

2. Με λεωφορεία ΚΤΕΛ που παραλαμβάνουν τους επιβάτες από στάση που βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από το αεροδρόμιο.
ΚΤΕΛ: Τηλ.: 22410-26300

3. Με ταξί:
Ενδεικτική τιμή χρέωσης από αεροδρόμιο έως το κέντρο της πόλης της Ρόδου περίπου 16€.
Τηλέφωνο: 22410-69600, 22410-64778

Σεμινάρια Κρήτης:

Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας διαμονής παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια να δηλώσουν το συντομότερο δυνατόν, την ώρα και τον τρόπο άφιξής τους στο Ηράκλειο καθώς και την ώρα και τον τρόπο αναχώρησής τους μετά το πέρας του σεμιναρίου.

Διαμονή

Ο Λαβύρινθος εξασφαλίζει μόνο την κράτηση του δωματίου των μαθητών και εισπράττει μόνο το αντίτιμο του σεμιναρίου σας.Οι μαθητές που επιθυμούν διαμονή παρακαλούνται να μας ενημερώσουν κατά την εγγραφή τους! Όσοι επιθυμούν διαμονή θα λάβουν ένα mail με περισσότερες λεπτομέρειες λίγες μέρες πρίν την έναρξη του σεμιναρίου τους.

Η πληρωμή της διαμονής σας θα γίνεται κατά την άφιξη σας στον υπεύθυνο διαμονών.

 

Σεμινάρια Κρήτης:

Οι διαμονές των μαθητών είναι στο χωριό (Χουδέτσι ή Αγ.Βασίλειος) σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια. Οι τιμές είναι 10-15€/ κρεβάτι/νύχτα και επιπλέον 5€/εβδομάδα στον υπεύθυνο διαμονών.

Σεμινάρια Ρόδου:

Οι διαμονές των μαθητών είναι στην πόλη της Ρόδου σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια. Οι τιμές είναι 10-15€/ κρεβάτι/νύχτα.

1. Τι προθεσμία υπάρχει για την πληρωμή;

Από τη στιγμή που εκδηλώσετε ενδιαφέρον συμπληρώνοντας την αίτηση εγγραφής (on-line), μπαίνετε στη λίστα του σεμιναρίου που σας ενδιαφέρει.
Η κράτηση από την στιγμή εκδήλωσης ενδιαφέροντος ισχύει για 15 ημέρες.

Μετά το πέρας των 15 ημερών, εφόσον δεν έχει εξοφληθεί το ποσό, θα ειδοποιηθείτε με e-mail για να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας.

Εφόσον εξακολουθείτε να ενδιαφέρεστε, θα υπάρξει ένα περιθώριο 3 ημερών για την εξόφληση του ποσού. Σε αντίθετη περίπτωση η κρατησή σας θα ακυρώνεται.

Τώρα μπορείτε να κάνετε κράτηση στο σεμινάριο που επιθυμείτε, με κατάθεση 50€, μόνο

Εάν κατά την άφιξη σας δεν έχει γίνει εξόφληση του σεμιναρίου παρακαλείστε να εξοφλήσετε στη γραμματεία το σύνολο της οφειλής σας.

Για την Κρήτη:

Τα κοντινότερα ATM  βρίσκονται στα Πεζά, Αρχάνες & Ηράκλειο. Στα χωριά των σεμιναρίων δεν υπάρχει τράπεζα ή ΑΤΜ, οπότε εξασφαλίστε ότι έχετε μαζί σας τα χρήματα που θα χρειαστείτε.


2. Πού θα μείνω;

Οι μαθητές που επιθυμούν διαμονή παρακαλούνται να μας ενημερώνουν κατά την αίτηση εγγραφής τους.
Η διαμονή γίνεται στο χωριό του σεμιναρίου σας σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια και η χρέωση εξαρτάται από το εκάστοτε δωμάτιο.

Το πρωί της πρώτης ημέρας ο υπεύθυνος των διαμονών θα σας υποδεχτεί και θα σας οδηγήσει στους ξενώνες σας.
Θα μένετε 2-3 άτομα στο ίδιο σπίτι και μπορείτε τηλεφωνικώς ή μέσω e-mail, σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο, να ενημερώσετε για προτιμήσεις σε συγκατοίκους

 

3. Μπορώ να μείνω επιπλέον νύχτες πριν και μετά το σεμινάριο μου;

Ρόδος:

Αν θέλετε να μείνετε επιπλέον νύχτες πριν ή μετά το σεμινάριο σας οφείλετε να κανονίσετε μόνοι σας την διαμονή σας σε κάποιο ξενοδοχείο κοντά στην περιοχή των σεμιναρίων στην πόλη της Ρόδου.

Κρήτη:

Αν θέλετε να μείνετε επιπλέον νύχτες πριν ή μετά το σεμινάριο σας οφείλετε να κανονίσετε μόνοι σας την διαμονή σας σε κάποιο από τους παρακάτω προτεινόμενους ξενώνες:

Χουδέτσι:

Πετρονικολής,www.petronikolis.gr, 2810743203, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αρχάνες:

Νεραϊδόσπηλιος,www.neraidospilios.gr, 6945607274, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αρχοντικό,www.arhontikoarhanes.gr, 2810752985, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
VillaArhanes, www.maris.gr, 2810390778, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Villa Orestis, 2810751619, 6942445784

Οι διαθέσιμες κλίνες για μαθητές είναι περιορισμένες και προτεραιότητα έχουν πάντα μαθητές που παρακολουθούν σεμινάριο!


4. Ποιος είναι ο μέγιστος αριθμός μαθητών στα ανοικτά και Master Class σεμινάρια;

Ο αριθμός συμμετεχόντων στα ανοικτά σεμινάρια μπορεί να φτάσει τους 20 μαθητές ενώ στα Master Classes τους 12.


5. Είναι δυνατόν να συμμετάσχω σε περισσότερα από ένα σεμινάρια την εβδομάδα.

Κάθε σεμινάριο διαρκεί συνολικά έξι μέρες. Τα σεμινάρια της ίδιας εβδομάδας πραγματοποιούνται σε διαφορετικούς χώρους αλλά τις ίδιες ώρες πράγμα που καθιστά αδύνατη την παρουσία σας σε δύο τόπους ταυτόχρονα.


6. Μπορώ να συμμετάσχω στο μισό σεμινάριο; Τι κόστος έχει αυτό;

Δε συνιστούμε τη συμμετοχή σε μισό σεμινάριο γιατί διαταράσσεται η ισορροπία εντός της ομάδας. Το κόστος παραμένει το ίδιο.


7. Μπορώ να ηχογραφώ ή να κινηματογραφώ το μάθημα;

Μπορείτε να καταγράφετε ελεύθερα το υλικό του σεμιναρίου για προσωπική και αρχειακή χρήση.8. Τί επίπεδο πρέπει να έχω για να παρακολουθήσω τα σεμινάρια και master-classes στο Λαβύρινθο; Μπορώ να συμμετέχω αν είμαι αρχάριος σε ένα όργανο ή μια μουσική παράδοση ή τα μαθήματα είναι μόνο για τους πολύ προχωρημένους;

Τα σεμινάρια και master-classes στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος απευθύνονται κυρίως σε μουσικούς που ήδη έχουν ένα μέτριο επίπεδο δεξιότητας και πάνω. Ο λόγος για αυτό είναι ότι ένας αρχάριος είναι πολύ λιγότερο ικανός να απορροφήσει ένα μεγάλο ποσό πληροφορίας μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό το υλικό δουλεύεται έπειτα, στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το επόμενο σεμινάριο. Οι αρχάριοι συνήθως χρειάζονται μικρές ποσότητες από πληροφορίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα για μια μεγαλύτερη περίοδο.
Παρόλα αυτά έχουμε παρατηρήσει ότι πολλοί μαθητές, οι οποίοι δεν έχουν πολύ προχωρημένο επίπεδο και μπορεί να μην καταλαβαίνουν ή να μην μπορούν να συμμετέχουν σε όλα όσα συμβαίνουν στο σεμινάριο, μπορούν πάραυτα να επωφεληθούν από την συμμετοχή τους σε αξιοσημείωτο βαθμό. Αυτό συνήθως εξαρτάται από τη νοοτροπία του ίδιου του μαθητή. Μερικοί άνθρωποι δεν ενοχλούνται από την αδυναμία τους να συμμετέχουν ενεργά σε ό,τι συμβαίνει και νιώθουν ευχάριστα απλώς με το να παρατηρούν και να συμμετέχουν όπου και όποτε αυτό είναι δυνατόν. Για αυτά τα άτομα η συμμετοχή σε ένα σεμινάριο που δουλεύει σε ένα επίπεδο πιο προχωρημένο από το δικό τους, είναι συνήθως ωφέλιμη.
Άλλοι άνθρωποι, από την άλλη, αγχώνονται και νιώθουν άβολα όταν δεν μπορούν να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες ενός σεμιναρίου. Σε αυτούς θα προτείναμε ίσως να περιμένουν μέχρι να έχουν ένα επίπεδο που να τους επιτρέπει να νιώσουν άνετα και έτσι να μπορούν να απολαύσουν τη συμμετοχή τους χωρίς στρες. Σε κάθε περίπτωση αφήνουμε την απόφαση αποκλειστικά στον κάθε μαθητή και δεν αποκλείουμε κανένα από τα σεμινάρια ανάλογα αν έχει υψηλό ή χαμηλό επίπεδο. Οι δάσκαλοι παρόλα αυτά έχουν την οδηγία να δουλεύουν από το επίπεδο που βρίσκονται οι μέτριοι και οι προχωρημένοι μαθητές τους.9. Χρειάζεται να μπορώ να διαβάζω παρτιτούρα για να παρακολουθήσω ένα σεμινάριο; Και αν ναι πόσο καλά;

Κάθε σεμινάριο και master-class που διεξάγεται στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος γίνεται με τον τρόπο ακριβώς που ο εκάστοτε δάσκαλος διαλέγει. Συνήθως αυτός ο τρόπος αντανακλά τις διαφορετικές διδακτικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται στους διαφορετικούς πολιτισμούς. Κάθε μέθοδος είναι συχνά το αποτέλεσμα αιώνων εμπειρίας και συνήθως αποτελεί τον αποτελεσματικότερο και επιτυχέστερο τρόπο εκμάθησης για την συγκεκριμένη παράδοση.
Για αυτό το λόγο η χρήση παρτιτούρας είναι απαραίτητη σε μερικά σεμινάρια και τελείως άχρηστη σε άλλα. Κάποιες μουσικές παραδόσεις χρησιμοποιούν εκτενώς την γραφή της μουσικής ενώ άλλες δεν χρησιμοποιούν καθόλου παρτιτούρες. Θα υπάρχει μια διευκρίνιση "θα χρησιμοποιηθούν παρτιτούρες" ή "δεν θα χρησιμοποιηθούν παρτιτούρες" ώστε οι μαθητές να γνωρίζουν προκαταβολικά τί θα τους ζητηθεί. Στις πιο πολλές περιπτώσεις, όπου χρειάζεται η ανάγνωση παρτιτούρας, ένα βασικό επίπεδο δεξιότητας αρκεί, ώστε κάποιος να μπορεί να διαβάσει αρκετά καλά μια μονοφωνική γραμμή. Σίγουρα δεν είναι απαραίτητο να μπορεί κάποιος να διαβάσει όλη την "Τέχνη της Φούγκας" του Bach prima vista..!10. Πρέπει να φέρω το δικό μου όργανο για να παρακολουθήσω το σεμινάριο ή μπορώ να χρησιμοποιώ όργανα του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος;

Τα όργανα του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος δεν είναι διαθέσιμα για τους μαθητές. Ωστόσο, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα να φέρετε το όργανό σας, ή αν θέλετε να αγοράσετε κάποιο όργανο, μπορούμε να σας βοηθήσουμε μέσω των διασυνδέσεών μας.11. Πόσο θα μου κοστίσει το ταξί από το αεροδρόμιο Ν.Καζαντζάκης για το Χουδέτσι;

Η χρέωση δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 35 ευρώ.

 

 

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις