"Μουσικές Διαδρομές στο Λαβύρινθο" | Συναυλία 1

1ο μέρος: Ταξιάρχης Γεωργούλης (ούτι)

“Kομμάτια από την Ελλάδα, την Τουρκία και τον Αραβικό κόσμο σε ένα ρεσιτάλ ουτιού”

Ο Ταξιάρχης Γεωργούλης είναι από τους σπουδαιότερους δεξιοτέχνες της γενιάς του στο ούτι. Έχει βαθειά γνώση σχετικά με τα μουσικά ιδιώματα τόσο της Ελλάδας και της Τουρκίας όσο και τον Αραβικού κόσμου. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, θα παρουσιάσει μια επιλογή κομματιών από αυτές τις περιοχές.

1

2ο μέρος: Ross Daly (λύρα, νακ τάρχου), Ταξιάρχης Γεωργούλης (ούτι), Κέλυ Θωμά (λύρα με συμπαθητικές χορδές), Mayu Shviro (τσέλο), Κωστής Πουλιανάκης (κρουστά)

“Συνθέσεις του Ross Daly”

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας ο Ross Daly, καλλιτεχνικός διευθυντής του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα από παλιές και νεότερες συνθέσεις του σύγχρονης τροπικής μουσικής. Μαζί του θα παίξουν η Κέλυ Θωμά, μία εκ των πιο αναγνωρισμένων και καινοτόμων εκπροσώπων της λύρας με συμπαθητικές χορδές, ο Κωστής Πουλιανάκης, ένας μουσικός με μεγάλη εμπειρία στα κρουστά στα πλαίσια της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής καθώς και σε σύγχρονα μουσικά σχήματα στην Κεντρική Ευρώπη, η Mayu Shviro, τσελίστρια από το Ισραήλ, η οποία έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με τις δυνατότητες του οργάνου αυτού στις ανατολικές τροπικές παραδόσεις, αναπτύσσοντας έτσι ένα μοναδικό, δικό της ύφος, και ο Ταξιάρχης Γεωργούλης στο ούτι.
 

Κρατήσεις θέσεων μποείτε να κάνετε μόνο στην επίσημη ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου!

Λεπτομέρειες Σεμιναρίου

Έναρξη Εκδήλωσης 09-02-2020 9:00 pm
Λήξη Εκδήλωσης 09-02-2020 11:00 pm
Τιμή ανά Άτομο 5€
Τοποθεσία

Χάρτης τοποθεσίας

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις