ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
Οι καθηγητές που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Λαβύρινθου

ManwlakisΓεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1982 και γνώρισε την μουσική μέσα από την οικογένεια του. Στα οκτώ χρόνια του ξεκίνησε να μαθαίνει λαούτο από τον πατέρα του, Κωστή Μανωλάκη, δεξιοτέχνη στη λύρα και το λαούτο και ακολουθώντας την πορεία του, τον συνοδεύει από πολύ μικρή ηλικία σε παραδοσιακά κρητικά γλέντια. Στα 14 του χρόνια ξεκινά μαθήματα σε ωδείο πάνω στο μπουζούκι με τους Τρικάλη Κώστα, Ανδρέα Στεφανάκη και Ιωσήφ Κέρπελη. Ανακαλύπτει τη δράση του Φουσταλιέρη και του Κουτσουρέλη, οι οποίοι θα αποτελέσουν σπουδαία μουσικά πρότυπα στην καριέρα του. Από τα 16 του και για αρκετά χρόνια παίζει κυρίως ρεμπέτικα τραγούδια σε τοπικά μαγαζιά του Ηρακλείου. Εκτός από λαούτο και μπουζούκι, παίζει επίσης μαντολίνο, τζουρά, μπαγλαμά, κιθάρα και μπουλγαρί.

Papaioannou GΟ Γιώργος Παπαϊωάννου γεννήθηκε το 1982 στη Αθήνα. Σπούδασε μουσική από μικρή ηλικία στο Αττικό Ωδείο. Από την ηλικία των 15 χρόνων συμμετείχε σε ορχήστρες κλασσικής μουσικής και σε διάφορα σύνολα με ποικίλα μουσικά στυλ.

Bijan3Ο Bijan  έμαθε να παίζει Τόμπακ με τον  πατέρα του Djamshid Chemirani και τον αδερφό του Keyvan. Ενθαρύνοντάς τον, ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηληκία να δουλεύει σε συναυλίες και να ηχογραφεί με μουσικούς όπως: Ross Daly, Dariush Talai, Ballaké Sissoko, Jean Guihen Queyras, Sylvain Luc, Sting, Socrates Sinopoulos, Serge Teyssot Gai, Renaud Garcia Fons.


Nikos PapO Νίκος Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Είναι απόφοιτος του μουσικού σχολείου Αλίμου έχει το δίπλωμα του στο τσέλο από το Αττικό ωδείο με καθηγήτρια την Μαρίνα Κισλιτσινα.

kelly newΗ Κέλυ Θωμά γεννήθηκε το 1978 στον Πειραιά. Το 1995 ξεκίνησε να ασχολείται με τη λύρα με δάσκαλο τον Ross Daly. Από το 1998 ταξιδεύει με τον ίδιο και το συγκρότημα του «Λαβύρινθος» σε πόλεις της Ευρώπης, της Ασίας, της Αμερικής και της Αυστραλίας.

ΛαμπράκηςΓεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 και ξεκίνησε να παίζει μουσική σε νεαρή ηλικία. Αποφοίτησε από το Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρώτος του δάσκαλος στη μουσική ήταν ο πατέρας του, ο ζωγράφος Γιώργος Λαμπράκης. Στη συνέχεια είχε δασκάλους τον Μάριο Μαυροειδή και τη Θοδώρα Βάρσου στη μουσική, τη Σύλβια Κουτρούλη και τον Ömer Erdoğdular στο νέυ , τον Γιάννη Ιωαννίδη στη σύνθεση (υποτροφία, Ωδείο Φ . Νάκας ) και τον Ιωάννη Αρβανίτη και τον Βασίλη Μπαραμπούτη στη βυζαντινή μουσική. Από το 2000 διδάσκει νέυ σε ωδεία των Αθηνών (Εθνικό Ωδείο, Ωδείο Αθηνών, Μουσική Σχολή Σίμωνα Καρά). Επίσης, δίνει σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

tobias 1Ο Aleix Tobias Sabater γεννήθηκε το 1976, σπούδασε τύμπανα στo Escola de Música de Badalona και στο Taller de Músics της Βαρκελόνης πλάι στους David Xirgu, Àlex Ventura και Tito Busquets, ενώ κρουστά με τους Ernest Martínez και Enildo Rasúa., ενώ εμπλούτισε την ακαδημαική του εκπαίδευση με μακρά ταξίδια στη Δυτική Αφρική και την Τουρκία.

NegarΗ Negar Bouban ουτίστρια και μουσικολόγος, γεννημένη το 1973 στην Τεχεράνη (Ιράν). Πήρε μάστερ της αρχιτεκτονικής στην σχολή καλών τεχνών, στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης με σχεδίαση για το μουσικό ωδείο της Τεχεράνης και το διδακτορικό της σε καλλιτεχνικές σπουδές με διεπιστημονική μελέτη του Ρυθμού στην περσική μουσική και γλώσσα.

EfrenΟ Efren Lopez για μια δεκαετία δίνει τέτοιου είδους σεμινάρια σε μουσικές σχολές στην Ισπανία, την Ελβετία, την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία την Τουρκία και την Πορτογαλία. Μετά από συμπράξεις σε έναν μεγάλο αριθμό μουσικών έργων ως κιθαρίστας, άρχισε να επεισέρχεται και στην παραδοσιακή μουσική. Έχει συμμετοχή σε περισσότερες από σαράντα διαφορετικές δουλειές καλλιτεχνών από διάφορα μουσικά είδη: πρώιμη μουσική (Capella de Ministrers,Aman Aman, Oc, Maria Laffitte...), δημοτική (Sabir, Malagüero, Cendraires, Al Tall, El Cau del Llop...).

Ross B 1Το ταξίδι του Ross Daly στις μουσικές του κόσμου είναι ταυτόχρονα μια πορεία ζωής. Γεννημένος στην Αγγλία από Ιρλανδούς γονείς, ταξιδεύει μαζί τους σε πολλές χώρες και σύντομα αναδύεται το βαθύ του ενδιαφέρον για τη μουσική. Το πρώτο του όργανο είναι ένα τσέλο, ενώ στα δώδεκά του, στην Ιαπωνία, ξεκινά τη μελέτη της κιθάρας. Στα τέλη της δεκαετίας του '60 βρίσκεται στο San Francisco. Έχοντας βιώσει την κλασική πειθαρχία, αλλά και το κλίμα ελευθερίας και πειραματισμού της εποχής, έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τη μουσική παράδοση της Ανατολής, γεγονός που άλλαξε ριζικά τη ζωή του... Ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι' αυτόν είχε η Ινδική κλασική μουσική, η οποία έτυχε να είναι η πρώτη μη δυτική παράδοση την οποία μελέτησε εμπράκτως. Στα χρόνια που ακολούθησαν ταξίδεψε εκτενώς, μελετώντας μια ποικιλία μουσικών οργάνων και παραδόσεων. Την εποχή αυτή δίνει έμφαση στη μουσική της Ινδίας και του Αφγανιστάν.

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις