ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
Οι καθηγητές που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Λαβύρινθου

Μπάρμπας

Instagram: christos_barbas_music

Facebook: Christos Barbas

Επίσημη Ιστοσελίδα

Ο Χρήστος Μπάρμπας είναι από τους πιο πολύπλευρους και δημιουγικούς μουσικούς της νέας γενιάς. Από μικρή ηλικία σπούδασε φλογέρα, μπαρόκ μουσική, αρμονία και αντίστιξη, τελειώνοντας τις σπουδές του στην Ευρωπαϊκή μουσική το 2002. Έχει πτυχίο στη μουσικολογία και μεταπτυχιακό στην εθνομουσικολογία (Mmus), από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη και την Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών / Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Από το 2003 επικεντρώνεται στην μελέτη του Νέυ και της κλασικής Οθωμανικής και Σουφι μουσικής, καθώς και μουσικών της Ελλάδας και των Βαλκανίων με κορυφαίους δασκάλους στην Ελλάδα την Βουλγαρία και την Τουρκία. Ταυτόχρονα παιζει και μελετάει διαφορετικά όργανα από διαφορετικές χώρες (πιάνο, καβάλ, μπανσούρι, ιρλανδέζικες φλογέρες)

Το κυριότερο του ενδιαφέρον είναι η δημιουργκή προσέγγιση στην μουσική, ιδιαίτερα η μελέτη και ερμηνεία των παλαιότερων μουσικών, ιερών και λαϊκών, τονίζοντας τόσο την διαχρονική αξία τους, όσο και τις δυνατότητες που ανοίγουν για νέες δημιουργίες. Επικοινωνεί αυτόν το σκοπό μέσα από την ερμηνεία παλαιάς μουσικής, τον αυτοσχεδιασμό, μέσα από τις δικές του συνθέσεις, καθώς και ποικίλες συνεργασίες με άλλες τέχνες και διδάσκωντας εκτενώς σε σεμινάρια και εργαστήρια μουσικής.

Συνθέτει για διαφορετικά σχήματα και είδη μουσική (μουσική για σύγχρονο χορό και θέατρο, σινεμά, τροπική μουσική) έχοντας εκδόσει μέχρι σήμερα 7 άλμπουμ όπου συμμετέχει με συνθέσεις του με τα σχήματα Yeden, Neda, Magnanimus Trio & Murat Aydemir. Επίσης συνεργάζεται με κορυφαίους μουσικούς στον κόσμο της παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής: Ross Daly & Labyrinth, Zohar Fresco, Murat Aydemir, Efrén López & Abracadabra, Evgenios Voulgaris, Peppe Frana, Milo ke Mandarini Quartet, Çihan Turkoğlou συμμετέχοντας σε συναυλίες και ηχογραφήσεις διεθνώς.

Έχει διδάξει Νέυ, Καβάλ, ερμηνεία αυτοσχεδιασμό και σύνθεση στην Τροπική μουσική στο Τμήμα Λαϊκή και Παραδοσιακής Μουσικής στην Άρτα, στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, Πα.Μακ. στη Θεσσαλονίκη καθώς και στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος και σε μουσικά κέντρα σε όλη την Ευρώπη.