ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
Οι καθηγητές που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Λαβύρινθου

fb: Zohar Fresco

Επίσημη Ιστοσελίδα

Ο Zohar Izhak Fresco είναι γνωστός ως πρωτοπόρος του Tof Miriam, το αρχαίο τύμπανο πλαισίου προήλθε στη Μέση Ανατολή πάνω από τρεις χιλιάδες χρόνια πριν. Γεννημένος στο Ισραήλ από Τούρκους γονείς, ο Zohar Fresco ξεκίνησε να παίζει κρουστά σε πολύ νεαρή ηλικία. Πολύ νωρίς γοητεύτηκε από τη μουσική της Ανατολής και ξεκίνησε να παίζει με μετανάστες μουσικούς από Αραβικές χώρες.

Ο Fresco κατανόησε τη μεγάλη αξία και το ευρύ μουσικό φάσμα που υπάρχει στο tof miriam και αφιέρωσε τη ζωή του στην ανάπτυξη μιας νέας τεχνικής και μιας μοναδικής μουσικής γλώσσας με το όνομα MANEGINA. Με αυτό τον τρόπο, δημιούργησε ένα δικό του στυλ, έγινε μέντορας μουσικών από όλο τον κόσμο που τον ακολουθούν μαθαίνοντας τη μέθοδό του και έτσι την προσαρμόζουν στα δικό τους έργα. 

Στις πολυάριθμες πρωτότυπες συνθέσεις του, ο Zohar Fresco εκφράζει ένα νέο στυλ της Μέσης Ανατολής. Εμπνεύεται από μουσικούς που προέρχονται από την Ασία, τη Μεσόγειο καθώς και από συνεργασίες με μουσικούς από διάφορους πολιτισμούς.

Οι ατομικές συναυλίες του Zohar Fresco παρουσιάζουν τις πρωτότυπες συνθέσεις του με φωνητικά και τύμπανα.
Οι ιδιαίτερες αναζητήσεις του σε διάφορα μουσικά είδη τον οδήγησαν σε ποικίλες συνεργασίες με μουσικούς τόσο στο Ισραήλ όσο και αλλού.

Στα 21 του χρόνια έγινε μέλος των Bustam Abraham . Είναι επίσης μέλος των Ziryab Trio και των Arabandi. Έχει συνεργαστεί με πολλούς αξιόλογους συνθέτες όπως Phillip Glass, Glen Velez, και Zakir Hussain. Είναι μέλος του συγκροτήματος jazz trio, μαζί με τον Πολωνό πιανίστα Leszek Możdżer και τον Σουηδό κοντραμπασίστα Lars Danielson. Eίναι επίσης καθηγητής και διευθυντής του τμήματος Ανατολικών Κρουστών της Μουσικής Ακαδημίας του Ισραήλ.

Ο Zohar Fresco είναι δεξιοτέχνης πολλών κρουστών οργάνων και οι παραστάσεις του με μπεντίρ και ρεκ ενθουσιάζουν το κοινό παγκοσμίως.