ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
Οι καθηγητές που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Λαβύρινθου

Instagram: peppefrana

fb: Peppe Frana

LinkedIn: Peppe Frana

Ο Peppe Frana ήταν παθιασμένος από τη νεαρή του ηλικία με τη ροκ μουσική της Αμερικής και του κόσμου. Σύντομα έγινε ο ‘εφιάλτης’ των καλύτερων δασκάλων ηλεκτρικής κιθάρας στην περιοχή. Στα 20 συνεπαρμένος από την τροπική μουσική εκτός Ευρώπης, χάρις στη δουλειά του Ross Daly, ξεκίνησε να μαθαίνει τούρκικο ούτι και άλλα νυκτά έγχορδα, κάνοντας συχνά ταξίδια στην Ελλάδα και στην Τουρκία.

Εκεί γνώρισε μερικούς από τους πιο αναγνωρισμένους δασκάλους όπως τον Yurdal Tokcan, τον Omer Erdogdular, το Murat Aydemir, το Daud Khan Sadozai και τον ίδιο τον Ross Daly.

Μια συνάντηση με το Ensemble Micrologus ενέπνευσε το ενδιαφέρον του για την Ευρωπαϊκή μεσαιωνική μουσική και το λαούτο. Γρήγορα έγινε από τους πιο αναγνωρισμένους σολίστες και δασκάλους που ειδικεύονται στο ιταλικό «trecento» ρεπερτόριο.

Από το 2013 μελετά μεσαιωνικό λαούτο στο Schola Cantorum στη Βασιλεία της Ελβετίας κάτω από την επίβλεψη του Crawford Young, σημειώνοντας την πρώτη εμπειρία του στην ακαδημαϊκή μελέτη της μουσικής και κατέχει επίτιμο πτυχίο φιλοσοφίας από το Istituto Universitario "L'Orientale" στη Νάπολη. Συχνά εργάζεται με πολλούς μουσικούς και μουσικά εγχειρήματα στον κόσμο της πρώιμης ανατολικής και μη κλασικής μουσικής συμπεριλαμβανομένου των Ensemble Micrologus, Ensemble Calixtinus, Ensemble Exaquier (Marco Ferrari, Fabio tricomi, Peppe Frana, Fabio Accurso), Ensemble Trenca (Anna Danilevskaia, Atsushi Moriya, Pere Olive, Peppe Frana) Cantsilena, Vinicio Capossela, Radiodervish. Στις ακμάζουσες καλλιτεχνικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται τα πιο περίβλεπτα μουσικά φεστιβάλ της Ιταλίας και του κόσμου.

O Peppe Frana είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Λαβυρίνθου της Ιταλίας

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις