ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
Οι καθηγητές που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Λαβύρινθου

Arslan 19Instagram: arslan_hazreti

Facebook: Arslan Hazreti 

Επισημη Ιστοσελίδα

Ο Arslan Hazreti (Aler) γεννήθηκε στο Tabriz του Ιράν το 1976. Η μουσική του ζωή ξεκίνησε σε ηλικία δεκατριών ετών όπου άρχισε να μαθαίνει kamancha.Εκανε μαθήματα για τα mugham πλάι στον Cavit Murtezaoglu. Ο Arslan, κατάφερε να ενσωματώσει στο στυλ του ταυτόχρονα τη Μουσική του Ιράν και του Αζερμπαιτζάν.
Άρχισε να μαθαίνει Kamancha σε νεαρη ηλικία ενώ όταν ήταν 18 ετών, πήρε μέρος σε ένα διαγωνισμό στο Διεθνές Φεστιβάλ Fajr όπου συμμετείχε με μια καμάντσα δικής του κατασκευής και πηρε το πρώτο βραβείο μεταξύ διάσημων ιρανών μουσικών. Στο τέλος του φεστιβάλ, έπαιξε με δασκάλους όπως ο Nusrat Fateh Ali Khan και ο Aghakhan Abdullayev.


Κατασκεύασε την πρώτη πεντάχορδη kamancha το 1996 και με αυτή πήγε στο Μπακού για μαθήματα με τον Fahrettin Dadaşov και τον AdaletVezirov.
Το 1997 επέστρεψε στο Ιράν και συνέχισε εκεί τις μουσικές του σπουδές. Το 1999 αποτελεί ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρο της Μουσικής Ένωσης Καλλιτεχνών του Αζερμπαϊτζάν. Ζει στην Κωνσταντινούπολη από το 2004. Πήρε μέρος σε διάφορα εγχειρήματα όπως: The Way It Is, The Virtuosi και Cavit Murtezaoğlu, Orient Expressions, String και Skin. Συνεργάστηκε επίσης με γνωστούς καλλιτέχνες όπως οι Susan Deyhim, Aynur Doğan, Richard Horowitz, Ross Daly, Yurdal Tokcan, Vamik Memmedaliyev, Yinon Muallem, Şirin Pancaroğlu και οι Feryal Öney, Imamyar Hasanov, Derya Türkan. Έλαβε μέρος σε άλμπουμ,συναυλίες και άλμπουμ με τους Cavit Mürtezaoğlu, Feryal Öney.
Έγραψε τα έργα «Meşk-i Kamança» και «Meşk-i Yay» με διάφορες συναυλίες στην Τουρκία. Το έργο Meşk-i Yay είναι ένα ντουέτο από δύο διαφορετικά έγχορδα. Στο πλαίσιο αυτού του έργου, έδωσε ντουέτα με τους Ross Daly, Derya Turkan, Imamyar Hasanov και Uğur Önür. Έχει ένα τρίο με τους Imamyar Hasanov και Volkan Kaplan στο ψηφιακό άλμπουμ ır Carpet ‘. Οι Meşk-i Kamancheh project, Ozan Bircan, Göktuğ Steel, Huseyin Yalcin, Ugur front, Mehtap Demir από την Τουρκία πραγματοποιούν συναυλίες με διάφορετικούς μουσικούς kamancha.

Έχει το δικό του οργανοποιείο και έχει μελετήσει σε βάθος το όργανο εμπλουτίζοντας το με διαφορετικές μεθόδους τονικότητας στο παίξιμό του. Εκτός από την πεντάχορδη kamancha, έχει δημιουργήσει και άλλα είδη kamancha όπως μπάσο kamancha, baritone kamancha, kabak kamancha (Anatolian Kamancha) και The Frame Kamancha.

Παραδίδει σεμιναρια σε διάφορες χώρες όπως στο Μουσικό Εργαστηι Λαβύρινθος (Κρήτη) υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ross Daly. Έχει αναπτύξει εκπαιδευτικές μεθόδους για την εκμάθηση του οργάνου που βασίζονται στην βαθιά γνώση της ανατομίας του οργάνου. Παραδίδει μαθήματα kamancha για όλα τα επίπεδα καθώς και μαθήματα των ιρανικών & αζέρικων τρόπων (mugham).

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις