ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
Οι καθηγητές που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Λαβύρινθου

fb: Pavlos Spyropoulos

O Παύλος Σπυρόπουλος γεννημένος στην Αθήνα το 1984, ξεκίνησε σπουδές μελετώντας πιάνο και θεωρητικά με τη Μαρκέλλα Τσούβα στο Ωδείο Τρικάλων “Α. Κασιώλα”.

Το 2003 ξεκινάει να παίζει κοντραμπάσο, μαθητεύοντας δίπλα στον Χαράλαμπο Χειμαριό. Τα τελευταία χρόνια και ως κοντραμπασίστας είναι μέλος σχημάτων που δημιουργούν ορμώμενα κυρίως από λαϊκές μουσικές παραδόσεις.

Το 2010 με τους Χρήστο Μπάρμπα και Δημήτρη Τασούδη συστήνουν το “Magnanimus trio”. Είναι επίσης μέλος των σχημάτων "Modal4" και “Nέδα” (contemporary modal), των "Caja Secreta" (nuevo flamenco), ενώ στο παρελθόν έχει παίξει με διάφορα σχήματα οθωμανικής, βαλκανικής και παραδοσιακής μουσικής. Από το 2010, συμπράττει με τον Ross Daly και το μουσικό σχήμα “Λαβύρινθος”, στο πλαίσιο του οποίου παίζει με μουσικούς όπως οι Zohar Fresco, Κέλυ Θωμά, Χάρης Λαμπράκης, Efren Lopez, Περικλής Παπαπετρόπουλος, Pedram Khavar Zamini, Imamyar και Rufat Hasanov. Έχει συμπράξει επίσης σε συναυλίες ή/και ηχογραφήσεις με τους Erkan Ogur, Derya Turkan, Σωκράτη Σινόπουλο, Γιώργη Μανωλάκη, Serkan Halili, Eleonore Billy, κ.α.

Tο καλοκαίρι του 2015, μαζί με την κιθαρίστρια Θεοδώρα Αθανασίου, δημιουργούν το “Garcil duo”. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2008) καθώς και πτυχιούχος ανωτέρων θεωρητικών (Φυγή 2004) και πιάνου (2005). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ανωτέρων θεωρητικών, πιάνου, οθωμανικής μουσικής, κρουστών, αυτοσχεδιασμού, σύνθεσης και ενορχήστρωσης τροπικής μουσικής κ.α. Από το 2004 διδάσκει θεωρητικά ευρωπαϊκής μουσικής στο ωδείο “A. Κασιώλα” όπως και σε ωδεία της Θεσσαλονίκης, ενώ το έτος 2014-2015 δίδαξε κοντραμπάσο και θεωρητικά στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.

Από το 2018 είναι ο μαέστρος της ορχήστρας του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος ΜΙΤΟΣ.

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις