ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
Οι καθηγητές που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Λαβύρινθου

DaudS

Instagram: ustaddaudkhansadozai

Facebook: Daud Sadozai

Επίσημη Ιστοσελίδα

Ο Daud Khan Sadozai γεννήθηκε στην Καμπούλ του Αφγανιστάν το 1955. Σπούδασε ραμπάμπ, το πιο γνωστό παραδοσιακό όργανο του Αφγανιστάν, με τον Ustad Mohammed Omar ο οποίος υπήρξε ο σημαντικότερος δεξιοτέχνης αυτού του οργάνου τον 20ο αιώνα. Ο Ustad Mohammed Omar του δίδαξε, εκτός από τη λαϊκή παράδοση του Αφγανιστάν, την κλασική παράδοση που αναπτύχθηκε στην Καμπούλ στην οποία φαίνονται πολλές επιρροές από την κλασική παράδοση της Βόρειας Ινδίας.

Ο Daud Khan είναι ένας από τους πολύ λίγους που κρατάνε ζωντανή αυτή την μουσική παράδοση σήμερα.Εκτός από ραμπάμπ σπούδασε επίσης το όργανο σαρόντ της Βόρειας Ινδίας με το μεγάλο δάσκαλο Ustad Amjad Ali Khan. Οι πρόγονοι του Amjad Ali Khan ήταν εκείνοι που έφεραν το ραμπάμπ από το Αφγανιστάν στην Ινδία όπου μετεξελίχθηκε στο Σαρόντ όπως το βρίσκουμε σήμερα.

Ο Daud Khan έχει λάβει μέρος σε πολλά από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ στον κόσμο ως σολίστας και ως μέλος του Ensemble Radio Kabul. Διδάσκει στη σχολή του δασκάλου του Amjad Ali Khan στη Κολόνια της Γερμανίας, και συμμετέχει επίσης σε συναυλίες με τον διάσημο Ισπανό μουσικό Jordi Savall.

 

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις