ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
Οι καθηγητές που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Λαβύρινθου

GiorgosPap 20Fb: giorgos papaioannou
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Ο Γιώργος Παπαϊωάννου γεννήθηκε το 1982 στη Αθήνα. Σπούδασε μουσική από μικρή ηλικία στο Αττικό Ωδείο. Aπό την ηλικία των 15 ετών ασχολήθηκε με διάφορα μουσικά είδη, όμως η ενασχόλησή του με την παραδοσιακή μουσική ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο τμήμα Ηχοληψίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια με θέμα τεχνικές στο βιολί επηρεασμένες από την τουρκική και αραβική μουσική καθώς και από τη βουλγάρικη και ινδική μουσική. Υπήρξε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Ηρακλείου. Από το 2012 μεταξύ άλλων σεμιναρίων διδάσκει τροπική μουσική και αυτοσχεδιασμό στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος. Έχει πολυάριθμες αξιόλογες συνεργασίες με τους Ross Dally, Κωστή Αβυσσινό, Νίκο Παπαϊωάννου, το γκρουπ Χαΐνηδες, Γιάννη Ζαννή κ.α.
Η δισκογραφία του περιλαμβάνει πλήθος συμμετοχών μεταξύ των οποίων το συγκρότημα Neda, του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος καθώς και μαζί με τον Michiel van der Meulen. Ο Γιώργος έγραψε μουσική μαζί με τον Νίκο Παπαϊωάννου για την ταινία A Tale of the Three Sisters (Kiz Kardesler), η οποία κέρδισε πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων και η Καλύτερη Μουσική στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κωνσταντινούπολης. Το Anamesis (2017) ήταν η πρώτη του προσωπική δουλειά και ακολούθησε το Borago (2020) μαζί με τον Γιάννη Ζάννη.

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεις