ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ
Οι καθηγητές που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Λαβύρινθου

Pedram 20Instagram: pedramkhavarzamini

Fb: Pedram Khavarzamini

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Official Website

Ο Pedram Khavarzamini, γεννήθηκε το 1975 στην Τεχεράνη. Έμαθε να παίζει το τόμπακ με τους Kamyar Mohabbat και Bahman Rajabi.

Μετά από 5 χρόνια σπουδών, άρχισε να εμφανίζεται δημόσια με τον Bahman Rajabi, ντουέτο τόμπακ, και τον βοήθησε στη συγγραφή του δεύτερου βιβλίου του «μέθοδος για Τόμπακ». Το 1999, σε συνεργασία με τον Hamid Ghambary, επιμελήθηκε ένα βιβλίο για τη συλλογή έργων του Amir Nasser Eftetah, ενός από τους πιο διάσημους δασκάλους του τομπακ.

Έχει ιδρύσει την ομάδα κρουστών (Τόμπακ), 'Varashan'. Έχει επίσης συνθέσει και κυκλοφορήσει του προσωπική δουλειά για την ομάδα του, που ονομάζεται «Koutah» μαζί με τον κρουστό Hamid Ghambary, μία παραγωγή σε Ιράν και Ευρώπη. Είναι μέλος των «Aftab» και έχει εμφανιστεί στα μουσικά έργα των συνθετών Reza Fayaz «Dargozar» και «Dar Khane-ye Aftab». Ο Pedram Khavarzamini έχει συνεργασθεί με τους διάσημους κλασικούς περσικούς μουσικούς Kayhan Kalhor και Moradi.
Το 2002, συμμετείχε σε συναυλίες, ντουέτο με τον Kayhan Kalhor, στη Γερμανία, και με τους Kayhan Kalhor, George Petrov, Ross Daly στο φεστιβάλ ‘Bowed Instrument Festival’. Το 2003 ήταν μέλος του συγκροτήματος του Kayhan Kalhor για μία περιοδία σε ΗΠΑ και Ευρώπη που διοργανώθηκε από το ‘World Music Institute’.

Αργότερα, αποφάσισε να αφήσει το Ιράν και να συνεργασθεί με τον Ross Daly στην Ελλάδα. Ηχογράφησαν τον δίσκο ‘Iris’ υπό την επιμέλεια του Ross, σημείο συνάντησης μερικών από τους πιό δημοφιλείς καλλιτέχνες της Περσικής και της Ινδικής μουσικής όπως Pedram Khavarzamini, Dhruba Ghosh, Partha Sarathi Mukherjee, μαζί με τους Βασίλη Ρακόλπουλο, Κέλυ Θωμά, Γιώργη Ξυλούρη. Στη συνέχεια, έγινε μέλος του συγκροτήματος του Ross Daly “Λαβύρινθος”. Έχει συνεργασθεί με μουσικούς όπως οι Στέλιος Πετράκης, Βασίλης Σταυρακάκης, Γιώργης Ξυλούρης, Κέλυ Θωμά, Ross Daly, Habil Aliev, Mohamad Rahim Khushnawaz, Dariush Talai,Shahram Nazeri, Ballake Sissoko, Dhruba Gosh, Khaled and Hossein Arman, Siamak Aghaie, Ali Akbar Moradi, Pejman Hadadi και πολλούς άλλους, πάντα ανακαλύπτοντας ένα τρόπο να εντάξει το όργανό του σε κάθε είδος μουσικής.

Από το 2007 μέχρι σήμερα, συνεργάζεται με τους SIWAN με πολλές εμφανίσεις σε Τουρκία, Νορβηγία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και άλλα μέρη του κόσμου. Από το 2005 ως το 2014 δίδασκε κάθε χρόνο τόμπακ στα σεμινάρια του μουσικού εργαστηρίου Λαβύρινθος και ηχογράφησε διάφορα άλμπουμ με εξαίρετους μουσικούς όπως οι Habil Aliev, Siwan με τον Jon Balke.

Ο Pedram παίζει τόμπακ με έναν μοναδικό τρόπο, υπό την έννοια ότι διατηρεί μια παραδοσιακή βάση, προσθέτοντας τα δικά του μοντέρνα μοτίβα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί ενεργούς ρυθμούς και νέους ήχους. Έχει διδάξει επίσης στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο στο πρόγραμμα «Iranian Enseble» από το 2015 έως το 2017.

Έχει εμφανισθεί σε μερικά από τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου όπως ‘Theatre de la Ville’ στο Παρίσι, ‘Lincoln Center Hall’ στη Νέα Υόρκη, ‘the Cleveland Museum of Art’, ‘the Thomas Jefferson Theatre’ στην Ουάσινγκτον, ‘the Chicago Cultural Center’ στο Σικάγο, και σε πολλές χώρες όπως Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία, Ελβετία.