Είδη Σεμιναρίων:

Α) Master Classes & Ανοικτά Σεμινάρια

  • Master Classes (MC):

Aπευθύνονται σε μαθητές προχωρημένου επιπέδου και ο αριθμός των συμμετεχόντων περιορίζεται στους 12. Σε αυτά τα σεμινάρια δίνεται ιδιαίτερη έμφαση κυρίως σε μουσικά ζητήματα όπως ερμηνεία, αυτοσχεδιασμός, ανώτερα θεωρητικά κτλ. και σε περιορισμένο βαθμό σε τεχνικά ζητήματα που αφορούν στις ιδιαίτερες τεχνικές παιξίματος με τις οποίες ασχολείται ο εκάστοτε δάσκαλος. Τα συγκεκριμένα σεμινάρια δίνουν την ευκαιρία σε μοναδικούς δασκάλους/μουσικούς να μεταδώσουν την μέγιστη δυνατή γνώση σε μαθητές που είναι αρκετά ικανοί να την αφομιώσουν στο περιορισμένο χρονικό διάστημα της μιας εβδομάδας.

Είναι απαραίτητη η αποστολή βίντεο ή ηχογράφησης στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την έγκριση της συμμετοχής σας από τον εκάστοτε καθηγητή.

  • Ανοικτά Σεμινάρια:

Είναι σεμινάρια με επίκεντρο γενικά χαρακτηριστικά συγκεκριμένων μουσικών οργάνων ή φωνητικών παραδόσεων. Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονται σε μαθητές μεσαίου επιπέδου και επικεντρώνονται σε γενικές τεχνικές καθώς και σε μία βασική θεωρητική κατάρτιση. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων σε ένα ανοικτό σεμινάριο είναι 20.

B) Μουσικές Ομάδες, Οργανοκετρικά, Φωνητικά/ Τραγουδιού

  • Οργανοκεντρικά: Είναι τα σεμινάρια στα οποία αντικείμενο μελέτης είναι ένα συγκεκριμένο μουσικό όργανο ή μία οικογένεια μουσικών οργάνων. Ο μαθητής μπορεί να συμμετάσχει σε αυτά εφόσον διαθέτει το συγκεκριμένο μουσικό όργανο και ήδη κατέχουν ένα βασικό επίπεδο σε αυτό.
  • Μουσικές Ομάδες: Πρόκειται για σεμινάρια στα οποία το αντικείμενο είναι μία συγκεκριμέη μουσική παράδοση κάποιας περιοχής. Οι δάσκαλοι προέρχονται και διδάσκουν στοιχεία από αυτή την παράδοση. Σε αυτά, ο μαθητής μπορεί να συμμετάσχει με όποιο μουσικό όργανο/ φωνή διαθέτει χωρίς να υπάρχει περιορισμός. Στις μουσικές ομάδες συμπεριλαμβάνονται και τα σεμινάρια σύνθεσης ή ενορχήστρωσης.
  • Φωνητικά/ Τραγουδιού: Είναι τα σεμινάρια στα οποία ο μαθητής συμμετέχει με τη φωνή του. Αντικείμενο μελέτης είναι το τραγούδι σε διάφορες παραδόσεις (π.χ. Βουλγάρικο τραγούδι) από τις οποίες προέρχεται και ο εκάστοτε καθηγητής.

Επίπεδο Σεμιναρίων:

  • Αρχάριοι: Οι αρχάριοι είναι εκείνοι που βρίσκονται στους πρώτους 6 μήνες αλληλεπίδρασης με το όργανο επιλογής τους και δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία σε άλλο. Δεν είναι συνήθως σε θέση να εκτελέσουν μια ολόκληρη σύνθεση και είναι ακόμα χωρίς στοιχειώδη θεωρητική γνώση. (Έχουμε παρατηρήσει σε πολλές περιπτώσεις ότι συχνά οι αρχάριοι μαθητές που θα βρεθούν σε ένα περιβάλλον με προχωρημένους δεν καταφέρνουν να παρακολουθήσουν εποικοδομητικά το σεμινάριο λόγω των αναπόφευκτων κενών γνώσης που έχουν. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να γνωρίζουν πως ο εκάστοτε καθηγητής δεν θα επικεντρωθεί σε εκείνους).
  • Βασικό επίπεδο: Οι μαθητές είναι εξοικειωμένοι με τις στοιχειώδεις τεχνικές που σχετίζονται με το όργανό τους, με τις βασικές έννοιες και δομές της θεωρητικής πλευράς (όπου χρειάζεται) της παράδοσης στην οποία ανήκει το όργανο αυτό και μπορούν να εκτελέσουν βασικά κομμάτια από το ρεπερτόριο του οργάνου τους σωστά και απλά.
  • Ενδιάμεσο επίπεδο: Οι μαθητές θεωρούνται ικανοί να εκτελούν συνθέσεις από το σύνολο του ρεπερτορίου του οργάνου τους σε ένα αποδεκτό επίπεδο. Είναι ικανοί να παίζουν στο πλαίσιο μιας συναυλίας αλλά όχι ως σολίστες.
  • Προχωρημένο επίπεδο: Οι μαθητές είναι πλήρως ικανοί να εκτελούν κομμάτια ως σολίστες στο όργανο τους, καθώς και να συμμετέχουν σε διδακτικές δραστηριότητες.